5x je bedrijf laten groeien op een manier die voor jou werkt!
11 september 2021 

5x je bedrijf laten groeien op een manier die voor jou werkt!

Hoe kan ik mijn bedrijf laten groeien? Ik weet niet of je hier op gegoogeld hebt óf dat ik je via social media heb verleid, maar één ding hebben we al gemeen: als ambitieuze ondernemer heb jij zin om nieuwe stappen te zetten. Zin om te groeien. Of dat nu je bedrijf laten groeien, jezelf laten groeien of groeien in meer vrijheid betekent, je zoekt naar een manier die voor jou werkt. Heb ik dat goed?

Je bedrijf laten groeien met de Marjolein-ervaring

Ik wil gelijk even met de deur in huis vallen. Je bedrijf laten groeien doe je niet met een alles-in-één pakket of standaardoplossing voor succesvolle vrouwelijke ondernemers. Als Virtual Assistant vind ik het juist belangrijk dat jij op jouw manier aan de slag kunt. Dát is onder andere de Marjolein-ervaring. Voor we verder gaan met mijn 5 x jouw bedrijf laten groeien-lijstje, ben ik benieuwd hoeveel keer jij ‘Ja’ zegt op deze vragen:

  • Zit jouw werkweek zonder dat je het doorhebt binnen no time vol?
  • Werk je iets te vaak een avond of weekend door vanuit afspraken, deadlines en ‘moeten’?
  • Ben jij regelmatig bang dat je op het hoogtepunt van je show alle jongleer-ballen laat vallen?
  • Heb jij een berg aan goede ideeën voor je bedrijf, maar komt het er niet van?
  • Ben je te veel tijd kwijt aan randzaken waar je eigenlijk niet op zit te wachten?

Bij drie of meer ‘Ja’s’ durf ik te wedden dat onderstaande punten kunnen werken om jouw bedrijf te laten groeien. Zit je klaar?

1. Jouw manier is goed, echt waar!  

Jouw bedrijf laten groeien kan op honderden manieren. Als ambitieuze powervrouw zit dat hem voor jou in werken en ondernemen op een manier die voor jou goed voelt. Je hebt niets aan de perfecte plaatjes en geijkte voorbeelden als het je voor de rest van je ondernemersleven moeite kost.  Of het nu gaat om posten op social media, het indelen van je agenda, de communicatie met klanten of je website, webshop of opleidingsplatform. Jouw persoonlijke manier zorgt ervoor dat dit je zo min mogelijk energie kost en je dus energie overhoudt om te groeien. 

2. Je bedrijf laten groeien is kritisch durven zijn 

Dat jouw manier goed is, betekent niet dat je niet kritisch moet zijn op de praktische invulling ervan. Ga maar eens na: waar gaat jouw tijd wekelijks verloren? Vaak zijn het de kleine dingen bij elkaar die ons veel tijd kosten. Tijd die je beter kunt besteden aan het uitwerken van die nieuwe dienst, het in elkaar zetten van je nieuwe online training of de verbinding aangaan met je potentiële nieuwe klant. 

3. Prioriteiten. Die zijn een dingetje, he? 

Geen paniek, dat is een hele bekende uitdaging. Geen prioriteiten stellen zorgt er eigenlijk voor dat je continu met de verkeerde dingen bezig bent. Verkeerd als in dingen die op dat moment niet bijdragen aan het doel: je bedrijf laten groeien. Die prioriteiten kunnen per moment verschillen en juist dát maakt het zo lastig. Kijk hier maar eens naar: 

  • Tijd doorbrengen met je gezin. Vlak voor een belangrijke afspraak is dat misschien geen prioriteit, maar wél op zaterdagmiddag, wanneer jij met tegenzin je boekhouding zit te doen.
  • Je websitebeheer. Misschien geen prioriteit als er een grote deadline aankomt, maar wél prioriteit als potentiële klanten afhaken omdat je site steeds langzamer wordt.
  • Sales. Als het je maar nauwelijks lukt om alle ballen van bestaande klanten hoog te houden, is sales misschien een tweede prioriteit. Maar wat als je stiekem op meer omzet zit te wachten? Waar houd jij je dan mee bezig?

Nu ik het zo voor je opsom, lijkt het misschien simpel. Maar we weten allebei dat dát niet meer het geval is als jij met je handen in het haar zit. Je bedrijf laten groeien begint met prioriteiten stellen: wat doet er op dit moment écht toe?

4. Laat zien dat je er bent én wat je doet 

Je bedrijf laten groeien houdt in dat je meer klanten, opdrachten en/of omzet binnenhaalt. Of je het nu van mond-tot-mond reclame, social media of je website moet hebben: laat zien dat je er bent én wat je doet. Je kunt er niet vanuit gaan dat je potentiële klant kan ruiken dat hij of zij jou nodig heeft. Kom je hier nu echt niet aan toe of is websitebeheer en social media niets voor jou? Dan kan het je veel opleveren om dat consistent uit te besteden. 

5. Je bedrijf laten groeien door te plannen en organiseren 

Feit! Je doet je taken in de tijd die je hebt. Geef jij jezelf de hele dag voor een klant? Dan zul je ook de hele dag gebruiken. Plan jij 2 uur voor die call, die tekst, dat ontwerp of je administratie? Dan zul je zien dat dat je ook prima lukt. Door goed te plannen en te organiseren kun je vaak meer klanten aannemen, maar ook meer rust inplannen

Je bedrijf laten groeien. Ook voor meer vrijheid. 

Die laatste alinea is belangrijk. Je bedrijf laten groeien betekent ook voldoende rust inplannen. Naast een succesvol bedrijf, wil je tenslotte ook meer tijd voor jezelf, je gezin en je eigen creativiteit. Heb jij moeite met die welbekende ballen, met kritisch naar je tijd kijken, met prioriteiten of met een goede planning en houdt dat je tegen om te groeien? Stuur me dan eens een berichtje! Ik ben ontzettend benieuwd waar jij tegenaan loopt en waar je juist energie van krijgt!

Stuur een berichtje!


Over de schrijver
Ik ben Marjolein, moeder van 2 meiden, partner van een lieve man, gek op labrador Fons en fulltime ondernemer, Virtual Assistant én structuurjunkie. Ik besloot alleen nog maar dingen te doen die ik leuk en fijn vind en tegenwoordig doe ik dat in een ontzorgende en coachende rol.